Knjižnica Lendava - Könyvtár Lendva
Datum: 16.6.2024 @ 16:17 A- A+  SLO  HU Medijski sponzorji:Nova spletna stran
Spoštovani obiskovalci, obveščamo vas, da smo prenovili naše spletno mesto. Nahaja se na naslovu www.kl-kl.si. Stare spletne strani se od 23. 11. 2015 ne bodo več dopolnjevale.
Obvestila icon


Slovensko-madžarsko-srbski literarni večer
Knjižnica Lendava – Könyvtár Lendva
vas vabi na literarni večer pisatelja in pesnika

Radovana Vlahovića,
ki bo potekal v treh jezikih.
Slovensko-madžarsko-srbski
literarni večer

bo v četrtek, 26. novembra 2015, ob 18. uri v čitalnici knjižnice.Radovan Vlahović (1958, Novi Bečej, Srbija). V Novem Sadu je študiral jugoslovansko in svetovno književnost. Objavil je 30 knjig. Piše romane, kratke zgodbe, pesmi in eseje. Je član Društva književnikov Vojvodine, Združenja književnikov Srbije, član sekcije držav z nemško govorečega področja, Exil−P.E.N, ter član Matice srbske. Njegova dela so prevedena v angleški, ruski, nemški, madžarski in slovenski jezik. Je ustanovitelj in direktor prvega zasebnega kulturnega centra v Srbiji – Banatskega kulturnega centra. Za svoje literarno delo ter vidni prispevek na področju kulture je prejel več nagrad. Živi in dela v Novem Miloševem.
Literarni večer icon


Obvestilo - inventura (GA, HO, GE)
Cenjene obiskovalce obveščamo, da bodo krajevne knjižnice v Gaberju, Hotizi in Genterovcih od 1. do 8. 12. 2015 zaradi inventure zaprte.

Hvala za razumevanje.

Obvestila icon


Bralec / bralka jeseni
Izbiramo bralca / bralko jeseni!

V knjižnici izbiramo bralko oz. bralca jeseni. Član, ki bo od 23. septembra do 21. decembra 2015 prebral največ knjig, bo prejel knjižno nagrado.
Knjižnica Lendva icon


Mladi bralec / mlada bralka jeseni
Izbiramo mladega bralca / mlado bralko jeseni!

V knjižnici izbiramo mlado bralko oz. mladega bralca jeseni. Član, ki bo od 23. septembra do 21. decembra 2015 prebral največ knjig, bo prejel knjižno nagrado.
Knjižnica Lendva icon


Obvestilo
Spoštovani uporabniki knjižnice!

Knjižnica Lendava – Könyvtár Lendva julija 2015 prehaja na nov način računalniške izposoje.
S prehodom bomo dosledno upoštevali določbe Pravilnika o splošnih pogojih poslovanja Knjižnice Lendava – Könyvtár Lendva. Da bi se izognili nepotrebnim zapletom vas naprošamo, da dosledno upoštevate časovne in druge omejitve pri izposoji gradiva, storitvah in uporabi knjižnice.

Obvestila icon


Obvestilo - e-računi
S 1. januarjem 2015 bo Knjižnica Lendava – Könyvtár Lendva v skladu s 26. členom ZOPSPU (Ur. list RS, št. 59/2010 in 111/2013) Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju plačilnih storitev prejemala račune in spremljajoče dokumente izključno v elektronski obliki (e-računi). Mesto enotne vstopne in izstopne točke za izmenjavo e-računov bo Uprava RS za javna plačila (UJP). Pravne ali fizične osebe bodo proračunskim uporabnikom e-račune lahko pošiljali le prek spletnega programa UJP ali prek zainteresiranih ponudnikov plačilnih storitev in ponudnikov procesne obdelave podatkov. Računi, ki po 1. 1. 2015 ne bodo izdani v standardni elektronski obliki, bodo v skladu z zakonskimi predpisi zavrnjeni. Prosimo vse poslovne partnerje za pravočasno prilagoditev računalniške aplikacije, da bomo v letu 2015 sodelovali brez zapletov.
Knjižnica Lendva icon


Zbiranje domoznanskega gradiva
V Knjižnici Lendava – Könyvtár Lendva na podlagi Zakona o knjižničarstvu zbiramo tiskane publikacije in neknjižno gradivo lokalnega izvora, ti. domoznansko gradivo, ki predstavlja pomemben del knjižnične zbirke. Domoznanska dejavnost pokriva območje občine Lendava, Dobrovnik, Kobilje, Turnišče, Črenšovci, Odranci in Velika Polana ter obsega zbiranje, hranjenje, obdelavo, izposojo ter predstavitev gradiva, ki se po vsebini ali po izvoru nanaša na to območje.

Domoznanstvo je del kolektivnega spomina, kolikor več vanj prispevamo, toliko bogatejši je. Zato bi si želeli, da nam posamezniki, društva, ustanove, zavodi, podjetja, šole, domovi in drugi, v kolikor pripravljate in izdajate najrazličnejše tiskovine, kot knjige, brošure, vabila, programe, ipd., te tudi pošljete ali pa nas o njihovem izidu obvestite. V kolikor posedujete stare knjige, razglednice, plakate, fotografije, zemljevide ali kakršnokoli drugo gradivo, za katero menite, da je dragoceno in ste ga pripravljeni odstopiti knjižnici, prosimo, da nas o njem obvestite. Dogovorili se bomo o pogojih hranjenja v naši domoznanski zbirki. Tako publikacije in drugo gradivo ne bo šlo mimo nas, vsebina pa bo znana in dostopna tudi širši javnosti.

Domoznansko zbirko predstavlja naslednje gradivo:
  • Knjižno gradivo: hranimo dela lokalnih avtorjev ter dela, ki se vsebinsko nanašajo na območje občin Lendava, Dobrovnik, Kobilje, Turnišče, Črenšovci, Odranci in Velika Polana, vključno s starimi knjigami.
  • Periodika: zbiramo in obdelujemo časopise, ki pišejo o našem področju, (Vestnik, Népújság, ipd), ravno tako stare časopise lokalnega pomena.
  • Raziskovalne naloge in drugi pomembnejši pisani izdelki: raziskovalne naloge in projekti s področja, ki ga knjižnica pokriva, ki so nastale npr. v raziskovalnih institucijah ter raziskave osnovnošolcev, srednješolcev in študentov. Ob tej priložnosti se obračamo na vse avtorje, da nam svoje, za ta namen primerne naloge, pošljejo ali podarijo v tiskani in v digitalni obliki.
  • Seminarske, diplomske in magistrske naloge, doktorske disertacije, ki so v vsebinski zvezi s tem območjem ali je avtor iz tega območja. Ker imamo tovrstnega gradiva zelo malo, bomo veseli vsakega poslanega tiskanega oz. digitalnega izvoda.
  • Drobni tisk, video, avdio in drugo neknjižno gradivo: stare razglednice, fotografije, zemljevidi, koledarji, kronike, zapisi, posnetki, vabila, itd.
Da bi se vsako tovrstno delo ohranilo tudi v zbirki Knjižnice Lendava – Könyvtár Lendva, pričakujemo vsaj en izvod od zgoraj naštetih tiskovin v tiskani oz. digitalni obliki. Prosimo tudi, da nas obvestite, če izmed naštetega gradiva posedujete takšno, ki bi lahko imela poseben pomen, oz. takšno gradivo poseduje kdo drug.

Vso gradivo, ki ga bomo ocenili kot primerno za domoznansko zbirko, bomo strokovno obdelali in hranili na predpisan način.

Podrobnejše informacije: Vanda Kovač, Glavna ulica 12, Lendava. Tel.: 02 574 25 85, e-mail: vanda.kovac@knjiznica-lendava.si  

Knjižnica Lendava – Könyvtár Lendva
Obvestila icon
Preberi več ...

Vabila
Spoštovani!

Obveščamo Vas, da bo Knjižnica Lendava – Könyvtár Lendva s 1. 6. 2014, zaradi racionalizacije stroškov, vabila za prireditve fizičnim osebam pošiljala le v elektronski obliki. Prosimo vse, ki svojega e-mail naslova niso oddali in želijo naša vabila prejemati, da svoj naslov sporočijo na vabilo@kl-kl.si.

V primerih, ko član knjižnice ne razpolaga z elektronskim naslovom, bomo vabila na prošnjo poslali v tiskani obliki. Prosimo, da nam to željo sporočite na telefon 02 574-25-82, oz. kateremu koli zaposlenemu v knjižnici.


Obvestila icon


Obvestilo
Cenjene stranke, obveščamo Vas o spremembah.

Spremenil se je ODPIRALNI ČAS knjižnice: ob ponedeljkih, sredah in petkih je knjižnica odprta od 8. do 18. ure.

IZPOSOJA GRADIVA. Člani si ob obisku knjižnice lahko izposodijo največ 20 enot knjižničnega gradiva, od tega največ 3 izvode neknjižnega gradiva.

V primeru dolga, starejšega od 3 mesecev ali višjega od 50,00 EUR, je izposoja gradiva v matični in krajevnih knjižnicah onemogočena.  

ROK IZPOSOJE za gradivo v osrednji knjižnici in v krajevnih knjižnicah je naslednji:
  • za knjige trije tedni,
  • za neknjižno gradivo: DVD-ji, VK, AK, CD-ji, CD ROM-i en teden,
  • za časnike in časopise trije tedni, razen najnovejše številke.  
V primeru povečanega povpraševanja po gradivu lahko knjižnica določi krajši rok izposoje – 14 dni.

Vhod v prostore knjižnice je pod videonadzorom.
Obvestila icon


<< Prejšnja 1 2 Naslednja >>

Arhiv novic | Iskanje novic

Legenda
Koncert Koncert
Literarni večer Literarni večer
Obvestilo Obvestilo
Najbolj brane knjige Najbolj brane knjige
Potopisno predavanje Potopisno predavanje
Pravljična ura Pravljična ura
Razstava Razstava
Najbolj iskane knjige Najbolj iskane knjige


Naključne slike iz fotogalerijeKnjižne novosti
KjeKajDelovni čas
Izposoja, čitalnica in e-knjižnica:
Ponedeljek 8-18
Torek 8-16
Sreda. 8-18
Četrtek 8-16
Petek 8-18
Sobota 8-13

Delovni čas

Poletni in predpraznični delovni čas


NB, NI

NB - najbolj brane knjige
NI - najbolj iskane knjige


Anketa
Kako so vam všeč naše prenovljene spletne strani?
zelo so mi všeč 52.9%
všeč so mi 31.8%
nič posebnega 11.1%
niso mi všeč 4.2%

Skupno glasov: 614


 
 

Iskalnik
Zadnja sprememba: 24.11.2015 - 15:37 | obiskov | vucko.org